Previous Page  7 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 7 / 52 Next Page
Page Background

SPOR 3 | 17

7

Det sier Kristin Buvik, seniorforsker ved

Folkehelseinstituttet (FHI,) avdeling Rus-

middeltiltak, som har studert skjenke-

praksiser og ulike sider ved kommunens

alkoholhåndtering. Hun har også bidratt i

evalueringen av SALUTT i Oslo kommune,

altså prosjektet «Sammen for et bedre

uteliv». Her var målet å redusere graden av

overskjenking og vold i utelivet.

HØY MUSIKK OG LITE LYS

I en av studiene fant Buvik og kolleger ved FHI

at utsteder hvor det i stor grad ble avdekket

overskjenking og fyll, gjerne har de samme

kjennetegnene:

- Overskjenking forekommer sent på kvelden,

når det er et generelt høyt beruselsesnivå, og

i lokaler som preges av dårlig belysning og

høy musikk, forklarer Buvik.

- De ansatte i utebransjen og kommunene jobber som regel mot samme mål, nemlig å ta ut

de useriøse aktørene. Selv om bar- og restauranteierne vil tjene penger, ønsker også de å

etablere trivelige uteplasser med gode arbeidsforhold, der det er lite fyll.

TEKST OG FOTO:

TRUDE AALMEN

FYLL OG FANTERI PÅ UTESTEDENE

JOBBER FOR MINDRE