Previous Page  12 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 12 / 84 Next Page
Page Background

12

Hjertelige håndtrykk, god mat,

historie og felleskap møter

g jestene på Mjøsgårdene. En

sammenslutning av 13 av de

vakreste gårdene rundt Mjøsa.

TEKST OG FOTO: GEIR OLSEN

BYR PÅ

SEG SJØL

Hva er det viktigste som vertskap på en gård?

– En må være glad i folk, gjestene skal føle seg velkomne, og

det må være raust, sier matdronninga Brit Skurdal Braastad på

Simenstad med et hjertelig smil om munnen inne på kjøkkenet.

Det brenner lystig i lyspeisen fra slutten av 1700- tallet, Brit er

iført sin flotte vertinnedrakt i brokade, og hun legger ut om de

rike tradisjonene på Hedmarken, urte- og kjøkkenhagen, bær

og frukt lagt på glass, langtidssteking av kjøtt, bakerovnsbrød,

Prøysenmenyene og dessertbordet på Simenstad.

Kulturhistoriker, som Brit Skurdal Braastad er, er glad i å

fortelle historier og å drive kulturformidling.

– Jeg kunne ikke hatt morsommere jobb, påstår Brit.

Vi møter bare koselige folk og får ofte tilbakemelding på at

gjestene tar fram nye sider ved seg sjøl når de kommer i disse

ekte miljøene.